A hét üzleti rendezvényei, konferenciái, workshopjai közül szemezgettünk.

Február 7. Zöld Technológiák az EU-ban és a Mediterrán térségben (Hotel President Budapest, Budapest, Hold u. 3-5.)

A program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Európai Kamarák Szövetsége (Eurochambres) szervezésében valósul meg. A rendezvény célja, hogy elősegítse a magyar és a mediterrán országok közti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztését. A rendezvény tájékoztatást nyújt az EU és a mediterrán térség közötti gazdasági kapcsolatokról; a zöld- technológia és megújuló energia szektorról; az együttműködési lehetőségekről magyar cégek számára; az észak-afrikai cégek EU-s és magyar cégek észak-afrikai tapasztalatairól továbbá konzultációs lehetőséget biztosít az előadókkal.

Február 7. Közbeszerzési törvény változás (Fejér Megyei Kereskdelmi és Iparkamara – Gazdaság Háza, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

A Parlament elfogadta a Kbt. módosítását, amely januártól hatályos. Módosulnak az értékhatárok és a nemzeti eljárásrend szabályai, kikerül a közvetlen alvállalkozói kifizetés és változik még több részletszabály.

Február 7. Ipari és Innovációs Klub – Csak akkor lehetünk sikeresek, ha megtervezzük a sikert! (CSMKIK Székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Gyakorlati tanácsok pályázóknak, kedvcsináló azoknak, akik még nem pályáztak. Források belföldön és külföldön. Kinek, mikor és milyen pályázaton érdemes indulni vagy mikor nem szabad pályáznia?

Február 7. Veszprémi Technology Meetup (Eötvös Károly Megyei Könyvtár – Kisfaludy terem; Veszprém, Komakút tér 3.)

A Veszprémi Technology Meetup rendezvénysorozat következő összejövetelén számos hasznos, aktuális témakör kerül bemutatásra. A felhasználó-autentikáció előadás bemutatja, hogy melyek a legelterjedtebb módszerek gépelés alapján történő felhasználó-azonosításra, és szó lesz ezek előnyeiről, hátrányairól. Megtudhatjuk, hogy a Blindspotterben milyen módszert implementáltunk gépeléselemzésre. A software testingről szóló előadás bevezet a legelterjedtebb szoftvertesztelési technikákba. A személyes boldogság előadáson pedig a munkahelyi boldogság kerül górcső alá.

Február 8. Humán Klub – Brandépítés mint új HR-es küldetés (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megrendezésre kerülő esemény középpontjában ezúttal a brandépítés, mint az új HR-es kihívás áll majd. Az előadás fő témája a toborzás nehézségei a Dél-Alföldön és a brandépítés, mint új HR-es küldetés.

Február 9. Startup Europe Week Székesfehérvár – Vállalkozásokat támogató szolgáltatások a Közép-dunántúli Régióban (Óbudai Egyetem AMK Geoinformatikai Intézet Főépület; Székesfehérvár, Pirosalma utca 1–3.)

„Hol tart városunk azon az úton, amelynek végén európai szinten is számon tartott gazdasági erőcentrummá kíván fejlődni?”

Február 9. Piac & Profit KKV-Akadémia országos roadshow Szegeden (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza; Szeged Párizsi krt. 8–12.)

A KKV-AKADÉMIA roadshow a legfrissebb üzleti trendeket közvetíti a feltörekvő kis- és középvállalatok döntéshozóinak. Az üzletvitelbe azonnal beemelhető új üzleti gyakorlatokat, szemléletet, módszereket, naprakész információkat nyújt a fejlődni, tanulni vágyó vezetőknek, akik tisztában vannak azzal, hogy csak úgy lehet versenyben maradni, élen járni, ha folyamatos változásban, fejlődésben tartják magukat és a cégüket.

Február 10. Információs nap: 2017. évi adóváltozások (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, VII. emeleti konferenciaterem; Budapest, I. kerület, Krisztina krt. 99.)

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozat II. Építőipari Osztálya információs napot szervez, amelynek teljes programja a 2017. évi adóváltozásokat öleli fel.