Utazás kiállítás, Dunakanyar kézműves kiállítás és vásár, Az illúzió mesterei, Konyhakiállítás, Toros Pálinkafesztivál: a hét rendezvényeiből válogattunk.

Március 2-5. Utazás kiállítás (Budapest)

Az utóbbi évek nemzetközi tendenciáját követve az Utazás kiállításon is egyre nagyobb fókusz helyeződik a szakmai látogatókra és programokra. A négy napból három továbbra is a nagyközönségé. A publikumot ezúttal is a díszvendégeket bemutató látványos műsorokkal, gasztronómiai kalandokkal és kulturális csemegékkel várják.

Március 3. Bikavér-párbaj (Budapest)

A két borvidék borászai együtt dolgoznak azért, hogy újra elismertessék és népszerűvé tegyék a bikavért, ezt a tradicionális magyar bortípust. Idén március 3-án rendezik meg Budapesten az Eger-Szekszárd bikavér párbajt, a Corinthia Hotel báltermében közel 30 pincészet mutatja be a két borvidéken vakkóstolás útján kiválasztott legjobb bikavéreket.

Március 3-5. Toros Pálinkafesztivál (Székesfehérvár)

Hatodik alkalommal rendezik meg a magyar hagyományokat őrző Toros és Pálinkafesztivált Székesfehérvár szívében, az Alba Pláza előtti téren. Ahogy az eddigi években, idén is három napon keresztül kóstolhatnak bele a kilátogatók az igazi falusi disznótoros ízvilágába. Finomabbnál finomabb toros ételek, neves magyar fellépők várnak 2017-ben is mindenkire. Magyar disznótoros azonban nincs jó pálinka nélkül, így a remek ételek mellett, az eddigi évekhez hasonlóan most is igazi pálinkakülönlegességekkel készülnek a kiállítók.

Március 3-5. Konyhakiállítás (Budapest)

Március első hétvégéjén a legújabb konyhatrendek, valamint a legnevesebb konyhabútor és konyhagép gyártók újdonságai várják a látogatókat a Budapest Sportarénában, ahol a komplett enteriőrök mellett mindenféle konyhai felszerelés, kisgép, eszköz és kiegészítő is megtalálható lesz. A rendezvényt idén is magas színvonalú gasztronómiai programok kísérik. Kovács Lázár, Bereznay Tamás és más sztárséfek egész napos színpadi bemutatói mellett a Taste of Budapest programban kiemelkedő éttermek készítik el, és kóstoltatják a rájuk jellemző tipikus ételeket, ízeket.

Március 4. Dunakanyar kézműves kiállítás és vásár (Szigetmonostor)

A Dunakanyarban található településeken élő és alkotó, természetes alapanyagokat felhasználó kézművesek mutatkoznak be a Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásáron. Az esemény célja, hogy a Dunakanyar sokszínű, magas színvonalú kézműves értékeit, portékáit évről évre bemutassák a régióban élők és látogatók számára, ugyanakkor lehetőséget teremtsenek a különféle kézműves műhelyek, alkotók közötti szervezett kommunikáció kialakítására, az alkotó egyének összefogására, tevékenységüket elősegítő tapasztalatcserére.

Március 4-5. Az illúzió mesterei (Budapest)

2017-ben visszatér a MOM Kulturális Központban az Illúzió mesterei szuperprodukció. Az ország legjobb illuzionistái által létrehozott egyedi műsor olyan élményben részesíti a közönséget, amilyenben annak még sohasem volt része. Nincs ahhoz fogható, mint élőben látni a varázslatot. Itt nincsenek kameratrükkök: a hihetetlen illúziók a nézők előtt, sőt, azok bevonásával történnek. Nagyszínpadi illúziók, lebegés, látványos eltűnések és megjelenések, varázslatos kezek, gondolatolvasás és villámgyors átöltözés – mindez sok humorral fűszerezve.

Március 5. Ferencvárosi ásványbörze (Budapest)

Ásvány kiállítás, vásár és bemutató a Ferencvárosi Művelődési Központban. A rendezvényen lehetőség lesz ásványok adás-vételére, különlegességek megtekintésére, az ásványokból készült ékszerek és dísztárgyak vásárlására. Több mint tíz éve rendszeresen összegyűlnek Ferencvárosban az ország minden pontjáról érkező amatőr és profi gyűjtők, valamint az ásványok gazdag világa iránt érdeklődők.