Fejlesztette technológiáját a Nógrádi Vegyipari Zrt. Az új berendezéseknek köszönhetően nő a társaság által gyártott termékek mennyisége és minősége is.

A Nógrád megyében Tolmácson működő Nógrádi Vegyipari Zrt. 267,5 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a fejlesztésre a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázaton. A technológiai fejlesztés egyik pillére az oldószer és etanol víztelenítő rendszer, amelynek révén tisztábbak, magasabb feldolgozottsági szintűek lesznek a végtermékek, és felhasználási területük is nő.

A fejlesztés másik része az öntisztító desztilláló technológiai berendezés, amellyel a termelés során több hasznosítható anyagot nyernek ki, és a megsemmisítendő hulladék is kevesebb lesz – derül ki a társaság közleményéből. A cég közlése szerint a komplex beruházással, a környezeti terhelés csökkentésével, valamint az újrahasznosítással az éves ezer tonnás feldolgozás mellett körülbelül 9 millió forint megtakarítást tudnak elérni. 

A piacvezető szerep elérésére törekvő zrt. beszerzett egy öntisztuló bepárló berendezést, egy, a meglévőnél magasabb hatásfokú kazánt, valamint az áramoltatást szolgáló vegyipari szivattyúkat és keverőket is. Mivel a fejlesztések következtében nő a gyártott termékek mennyisége, új töltőberendezéseket, címkézőket, zsugorkamrát és strech fóliázó egységeket is vásároltak.

Az átlagosan 46 embert foglalkoztató Nógrádi Vegyipari Zrt. árbevétele 2016-ban egymilliárd 519 millió forint volt, és közel 196 millió forintos nyereséget ért el. Egy évvel korábban egymilliárd 222 millió forint volt a cég árbevétele, nyeresége 23,2 millió forintot tett ki. A tolmácsi vegyipari zrt. autóápolási, nyomdaipari és hígító termékeket gyárt.

Értékesítési piacaik az üzemanyagtöltő állomások, autóalkatrész kereskedő cégek, hipermarketek, DIY áruházláncok, ipari felhasználók, festék nagykereskedések, vegyipari alapanyag kereskedők, flexográfiai nyomdák, vegyi alapanyag kereskedések. (MTI)

Képünk illusztráció