A Philip Morris 3 milliárd forintból újrahasznosító központot épített Magyarországon – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Gyálon, a létesítmény átadóján.

Menczer Tamás közölte, hogy a beruházás 100 új munkahelyet hoz létre a Pest megyei településen. A dohányipari cég Magyarországon kívül csak Japánban épített ki hasonló központot – tette hozzá.

A Philip Morris fenntarthatósági igazgatója elmondta, hogy a gazdasági stabilitás, és a kedvező beruházási környezet miatt döntöttek Magyarország mellett. Miguel Coleta hozzátette, hogy az elektromos termékeiket a füstmentes jövő érdekében fejlesztették, újrahasznosításukhoz viszont feldolgozó központra lesz szükségük. A természeti környezet állapota aggasztó, de nincs még minden veszve, a tudomány segítségével elkerülhetők a legsúlyosabb következmények – hangsúlyozta.

Az igazgató közölte, hogy a központ havonta 150 ezer elektromos dohányeszközt dolgozhat föl, de az igényektől függően később jelentős mértékben növelhetik az üzem kapacitását.

(Forrás: MTI, fotó: Illyés Tibor)