Ismét rekordbevételt ért el a SAP szoftverfejlesztő tavaly Magyarországon. Árbevétele több mint 20 százalékkal 34,9 milliárd forintra nőtt, az előző évi szintén 20 százalékos növekedés után – mondta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A növekedés alapja, hogy egyre több cég indítja el a digitális átalakulását SAP alapokon, melyet sok esetben a HR terület megújításával kezdene – mondta Ablonczy Balázs az MTI-nek.

Már több mint 100 ezer magyar dolgozó HR folyamatait támogatják felhőmegoldásukkal. A szoftvervállalat több jelentős átalakítást végzett el többek közt a közlekedés, a logisztika, a pénzügyi szektorokban.

Az ügyvezető kiemelte: az állami vállalatok, szervezetek is egyre növekvő számban fordulnak a legmodernebb IT megoldások felé, ezek kiszolgálására újabb keretmegállapodást kötöttek a Központi Ellátási Főigazgatósággal, és hosszú távú szerződést írtak alá a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel is.

Jelenleg 10 egyetemen zajlik az SAP technológia bevezetése, amellyel 23-ra emelkedik majd az SAP-t használó felsőoktatási intézmények száma. A hazai felsőoktatási együttműködés jegyében a kelet-közép-európai régióban elsőként Magyarországon, a Budapesti Corvinus Egyetemen nyílt meg az SAP Next Gen Lab intézmény, amely a szoftvertechnológiákra épülő kutatás bázisa lesz, és itt lehet majd az új üzleti megoldásokat kipróbálni, kifejleszteni. Mindezekkel az SAP tovább erősítette vezető pozícióját a hazai üzleti alkalmazások piacán.

Ablonczy Balázs jelezte, a növekedés további motorja a szélesedő termékválaszték és innovációs portfólió lesz, mely lehetőséget kínál a magyar informatikai cégeknek, hogy fejlesztőként, viszonteladóként erősítsék üzleti teljesítményüket.

A vállalat olyan szegmensekben kíván piacvezetővé válni itthon, mint a mesterséges intelligencia, a prediktív analitika, az Internet of Things (IoT), a valós idejű monitoring.

A SAP Hungary Kft. dolgozóinak létszáma is dinamikusan bővül: 2018 végére a tervek szerint elérik az ezerkétszáz főt, egy évvel korábban még közel ezerfős volt a cég. A hazai cég éves eredményei, folyamatos kétszámjegyű bővülése továbbra is kiemelkedőnek számít csoportszinten. A régió legsikeresebb vállalata címet kapták meg három, egymást követő alkalommal.

A német gyökerű SAP szoftvergyártó a vállalati alkalmazások vezető szállítója. Éves árbevétele meghaladja a 23 milliárd eurót, munkatársainak létszáma megközelíti a 100 ezret. Megoldásait világszerte több mint 400 ezer szervezet használja a legkisebb cégektől a legnagyobb vállalatcsoportokig. (MTI)