A Stadler Rail Valencia S.A.U nyerte meg a MÁV-Start tram-train (villamos-vasút) beszerzésére kiírt pályázatát. A járművek Szeged és Hódmezővásárhely között közlekednek majd.

A MÁV-Start a felhívásban 8 darab és 4 darab opciós dízel-villamos tram-train jármű beszerzésére kért ajánlatokat. A részletekről a felek a szerződés aláírása után tájékoztatják a nyilvánosságot – derül ki a vasúttársaság közleményéből. 

Az uniós forrásból megvalósuló fejlesztés célja a Szeged-Hódmezővásárhely közötti tram-train összeköttetés megteremtése. A vasút-villamos (tram-train) rendszerek lehetővé teszik a települések belterületét kiszolgáló villamosok és a városhatárokon kívül közlekedő hagyományos vasutak összekapcsolását, így az utasok átszállás nélkül tudnak utazni a városon kívüli területek és a városközpont között.

A MÁV-Start egy hete írt alá szerződést ugyancsak a Stadlerrel negyven nagy kapacitású, emeletes motorvonat (képünkön) megvásárlásáról. Az első, KISS elnevezésű járművek 2019 tavaszán állhatnak forgalomba. Ezek a vonatok a váci és a ceglédi vonalon kközlekednek majd. (MTI)