Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) megújítja az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír induló kamatfeltételeit és újra bevezeti a 12 hónapos diszkont kincstárjegy hozamához kötött, változó kamatozású Bónusz Magyar Állampapírt.

2022. szeptember 19-től az egyéves Magyar Állampapír és az egyéves Kincstári Takarékjegy kamatát 7,0 százalékra, a kétéves Kincstári Takarékjegy kamatát pedig 7,5 százalékra emelik.

Az infláció és a kamatlábak emelkedése ellenére a magyar állampapírok továbbra is biztonságos, kamatadómentes, magas kamatozású és az infláció ellen hosszú távon védelmet nyújtó befektetési lehetőséget kínálnak – áll az ÁKK közleményében.

Az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) konstrukciója szeptember végére újul meg, beleértve az induló kamatfeltételt is. Emellett újra bevezetik a 12 hónapos diszkont kincstárjegy hozamához kötött, változó kamatozású 3 éves Bónusz Magyar Állampapírt (BMÁP). A BMÁP jól kiegészíti a lakossági állampapír portfóliót mind a futamideje, mind a kamatozás módja szempontjából – írták.

Mindkét, kamatadó mentes állampapír 2022. szeptember 29-től vásárolható meg.

Az ÁKK célja továbbra is a közép- és hosszabb távú lakossági megtakarítások ösztönzése kockázatmentes állampapírok kibocsátásával – áll a közleményben.

(Forrás: MTI)