A NAV munkatársai 26 880 gyógyszert, valamint 356 doboz adózatlan cigarettát találtak két személyautóban, Röszkén és Ásotthalmon.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú autót ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a karosszériát megkopogtatva különös hangra lettek figyelmesek, ezért a jármű tételes átvizsgálása mellett döntöttek. Az oldalkárpitok, valamint a hátsó lökhárító mögül, összesen 26 880 Konbozel feliratú dobozba csomagolt gyógyszer került elő.

A sofőr a termékek tényleges eredetére vonatkozóan semmilyen dokumentációt nem tudott bemutatni.

Azonos elnevezésű és összetételű gyógyszer az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet nyilvántartásában nem szerepel és a gyártó is ismeretlen volt az adatbázis szerint, ezért a pénzügyőrök a több százezer forint értékű szállítmányt lefoglalták és egészségügyi termék hamisítása miatt feljelentést tettek.

Ezzel egy időben a pénzügyőrök és a rendőrség munkatársai egy magyar férfi szerb rendszámú autóját ellenőrizték Ásotthalmon. A jármű vizsgálatakor a gyári tankból, összesen 356 doboz, különböző márkájú – Trokadero, Pall Mall – adózatlan cigaretta került elő.

A félmillió forint értékű füstölnivalót lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett megközelítőleg egymillió forint bírságot szabtak ki.