A Status MPE Magántőkealap részesedést szerez az IKO Holdingban és megvásárolja a Visus Invest Vagyonkezelő Kft. 25,2 százalékos üzletrészét – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde internetes oldalán az Opus Global Nyrt.

Az ügyletek eredményeként a tőzsdei társaság érdekeltségében lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. az IKO-csoport és az Atmedia Kft. fölött is 17-17 százalékos befolyást szerez – írja a Magyar Idők.

A BÉT honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Status Capital kezelésében lévő Status MPE Magántőkealap megvásárolja a H–SK Reklám Kft. 17 százalékos, IKO Holdingban lévő üzletrészét. Az IKO-csoportot – azon belül öt céget – tulajdonló és irányító holding többek között műsorgyártással, értékesítéssel és kábeltelevízió-disztribúcióval, illetve hírességek közvetítésével foglalkozó médiavállalkozás.

Az IKO a TV2-cégcsoport stratégiai partnere és legnagyobb beszállítója.

25,2 százalékos tulajdont szerez a Status Capital Magántőkealap a Visus Invest Kft.-ben is. A tranzakció célja a Visus résztulajdonában lévő, Magyarország legnagyobb televíziós reklámértékesítő társasága, az Atmedia Kft. fölötti 17 százalékos befolyás megszerzése volt.

Az Atmedia értékesíti többek között az MTVA, a TV2-csoport, valamint számos tematikus gyermek-, sport-, szórakoztató-, film- és zenei televíziós kereskedelmi csatorna reklámidejét.

A cég tavalyi nettó árbevétele meghaladta a 27,8 mil­liárd forintot, adózott eredménye 1,1 milliárd forint volt.