A Mediaworks Hungary Zrt. Door Tamást, a társaság értékesítési és marketing igazgatóját megbízta, hogy jelenlegi feladatai mellett töltse be a kiadócsoport megbízott vezérigazgatói pozícióját – közölte a társaság szerdán.

Szerdától Kázmér Juditot, a Pannon Lapok Társaságában elfoglalt igazgatósági tagsága mellett, a Mediaworks igazgatóságának tagjává választották – írja az MTI-hez eljuttatott közleményben a Mediaworks.

A Mediaworks szeptember 8-án reggel tájékoztatott arról, hogy a kiadó felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így az 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

A kiadó hétfőn, az esti órákban azt is közölte az MTI-vel, hogy egészségügyi okok miatt távozik a társaságtól Katona Viktor, a Mediaworks Zrt. pénzügyi és operatív igazgatója, akinek megbízott vezérigazgatói kinevezését a hétvégén jelentette be a társaság. Katona Viktor írta alá a Népszabadság munkatársainak szombat délelőtt futárpostával kiküldött levelet, amelyben a felfüggesztésről tájékoztatta őket. A menedzser egészségügyi okokra hivatkozva hétfőn kérte munkaviszonya megszüntetését, és lemondott igazgatósági tagságáról is.