Sok minden mellett a törődés a betegekkel az, ami ma a leginkább hiányzik az egészségügyből – mondja Ónodi-Szűcs Zoltán, akit pénteken kért fel az ágazat vezetésére Orbán Viktor miniszterelnök. A leendő egészségügyi államtitkár a Magyar Időknek úgy fogalmazott: a valós igényekhez kell igazítani az egészségügyet.

Az új egészségügyi államtitkár vezetésével a fejéről a talpára fogják állítani az egészségügyet – legalábbis ez derül ki Ónodi-Szűcs Zoltán Magyar Időknek adott interjújából.

Az egészségügy helyzetét a migránshelyzethez hasonlítva úgy fogalmazott: sokan azért nem hajlandók szembenézni a valósággal, mert akkor azzal kezdeni is kellene valamit. Magyarországon húsz éve kerülgetjük a forró kását, nem merjük kimondani, amit tudunk. Ez pedig az, hogy az egészségügyi ellátások igénybevétele jelenleg nem a lakossági szükségleteket, hanem az intézményrendszer érdekeit tükrözi. A cél nem lehet más, mint hogy a lakosság érdekei legyenek az elsődlegesek, az ellátórendszernek a lakosság igényeihez kell igazodnia.

Ónodi-Szűcs Zoltán azt is mondta: tisztában van vele, hogy az egészségügyi államtitkári pozíció nem tartozik a legtartósabb tisztségek közé, de számára nem a pozíció, hanem a feladat a fontos.