Offner Márton ezüstérmes lett a víz-, gáz- és fűtésszerelő versenyszámban a WorldSkills Competition 2022 Special Edition világverseny németországi, lahri döntőjén, Bokor Péter és Hutter Péter kertépítők csapata pedig szakmájának bronzérmét hozta el az észtországi Tallinnból – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK).

Ezzel Sisák Botond ezüstérmes webfejlesztő mellett újabb magyar dobogós helyezéseket értek el a magyar versenyzők, az eddigi versenyeken az átlag feletti teljesítményért pedig már 11 kiválósági érmet tudhat magáénak a különböző kategóriákban a magyar delegáció – közölte a kamara.

Az idei WorldSkills világversenyt eredetileg 2022 októberében tartották volna Sanghajban, de a szervezők a kínai járványügyi helyzet miatt lemondták a rendezvényt. A világversenyt WorldSkills Competition 2022 Special Edition néven így most 15 ország 26 városában bonyolítják le 62 versenyszámban, 57 országból 1015 versenyző méri össze tudását szeptember 7. és november 26. között, Magyarországot 23 versenyszámban 27 fiatal szakember képviseli 10 különböző országban.

A magyar versenyzők részvételét a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi szakmai versenyeken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi és koordinálja, szponzorokkal együttműködve biztosítja a versenyzők felkészítését az eredményes szereplésre.

(Forrás: MTI, fotó: Worldskills Hungary)