A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) két sikeres angol nyelvű képzése után újabb angol nyelvű szakokat kínál Kelet-Közép-Európa tehetségei számára a kreatívipar területein továbbtanulni szándékozóknak.

A MOME Photography és az Interaction Design képzése mellett 2023 szeptemberétől az Animation és Design mesterszakokat is angol nyelven hallgathatják a diákok, ezzel már egyetemi éveik alatt értékes kapcsolatrendszerhez és jövőformáló, versenyképes tudáshoz jutnak.

Az egyetem 2022 szeptemberében angol nyelvű szakjait azzal a céllal indította el, hogy versenyképes ajánlatával a Baltikumtól a Nyugat-Balkánig képes legyen megszólítani a régió tehetségeit, a két új angol nyelvű szak elindítása pedig újabb fontos mérföldkő ebben. Az egyetem célja, hogy 2030-ra Közép-Európa legelismertebb kreatív egyeteme legyen.

A tájékoztató szerint az angol nyelvű szakok természetesen a magyar és az EGT országaiból érkező hallgatóknak is elérhetők, akár a tanulmányaik teljes költségét fedező állami finanszírozással, ha a magyar felvételi rendszeren keresztül nyújtják be jelentkezésüket. A képzésre jelentkező legkiválóbb közép-európai hallgatókat külön ösztöndíjprogram várja.

A 2023 őszén induló Design MA képzés célja, hogy a világot széles összefüggésében értelmezni tudó, stratégiai szemléletű, proaktív vállalkozói megközelítéssel rendelkező tervezőket képezzen. A hallgatók a képzésen két irányban szakosodhatnak: a Strategic Product Innovation és a Smart Mobility specializációra.

A másik angol nyelven elérhető új mesterszak a nemzetközi rangú Animáció MA szak lesz, melyen a filmrendező képzésen túl a Videojáték (Game Design) szakirányt is választhatják a hallgatók, az Immerzív történetmesélés (Immersive Storytelling) specializáció keretében pedig a virtuális és kiterjesztett valóság technológiáival ismerkedhetnek meg.

(Forrás: MTI, fotó: Koszticsák Szilárd)