Újabb helyszínek, ahol a héten NAV-revizorok megjelenésére kell számítani: a Fehérvári úti piac mellett Berettyóújfalu, Püspökladány, Hajdúdorog, Hajdúhadház, Debrecen is megjelent az ADÓtraffipaxban.

Dél-Budapest

Az igazgatóság munkatársai 2017. június 14-én, szerdán fokozott ellenőrzést végeznek a Budapest, XI. Fehérvári úti piac (1117 Budapest, Kőrösi J. u. 7-9.) területén. A vizsgálatok során kiemelt figyelmet fordítanak a nem jövedéki engedélyes kiskereskedők körére, akiknél a jövedéki termékek forgalmazásával kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

Az revizorok emellett ellenőrzik a nyugta-, és számlaadási kötelezettség betartását, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését, az online pénztárgép üzemeltetésével összefüggő kötelezettségek teljesítését, illetve a NAV felé fennálló tartozások kezelését.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az operatív ellenőrzések helyszíneinek közzétételével szeretné felhívni az adózók figyelmét arra, hogy szabályos bizonylatokat állítsanak ki. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.) A 2017/24. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei:

  • június 12. hétfő: Berettyóújfalu
  • június 13. kedd: Püspökladány
  • június 14. szerda: Hajdúdorog
  • június 15. csütörtök: Hajdúhadház
  • június 16. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

A korábban közzétett, 24. heti célpontokat ebben a cikkben mutattuk be; a  NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.