Újabb 10 társasággal bővült az év első felében a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénzügyminisztérium által életre hívott, a hazai középvállalatok tőzsdei felkészülését pénzügyi és szakmai támogatással segítő Mentor program, a 10 vállalat összesen csaknem 340 millió forint értékben kapott a tőzsdei megjelenést elősegítő, vissza nem térítendő támogatást.

A BÉT közleménye szerint a programhoz újonnan csatlakozott vállalatok tevékenysége számos különböző szektort ölel fel, egyebek mellett a műanyagipart, az élelmiszeripart, az IT szektort és a megújulóenergia-szegmenst.

Az új belépők névsorában a többi között olyan dinamikusan növekvő vállalatok találhatók, mint az asztalos, fémipar és szerszámgyártás területén terjeszkedő Navigator Investments, a naperőművek fejlesztésével foglalkozó ASTRASUN, vagy az egészségtudatos és free from élelmiszereket gyártó Civita Group. Részt vesz a programban az okos otthonok gyártására és fejlesztésére specializálódott Chameleon Smart Home, az információ-biztonság területén tevékenykedő CDSYS (Compliance Data System), a műanyagipar meghatározó szereplője, a Vertikal Group, valamint a gyógyszeriparban érdekelt Goodwill Pharma is.

A tőzsdei bevezetés folyamatának finanszírozása mellett a program szakmai támogatást is nyújt. A társaságok a komplex képzés révén a legfelkészültebb tanácsadóktól szerezhetnek új ismereteket és bővíthetik kapcsolatrendszerüket.

A 2018-ban indult programban eddig 21 vállalat jutott támogatáshoz, közülük 10 társaság – a Megakrán, a DM-KER, a Gloster, az OXO Technologies, a ViVeTech, a NAP, a POLYDUCT, az EU-Solar, az Épduferr és az Eprolius – részvényei már elérhetőek a BÉT részvény szekciójában.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója a tőzsde kiemelt stratégiai céljának nevezte a hazai középvállalatok tőzsdei megjelenésének elősegítését, a Mentor program pedig az ennek megvalósítása érdekében kiépített szolgáltatáspaletta egyik fontos eleme.

A Mentor program a Budapesti Értéktőzsde és a Pénzügyminisztérium közös, európai uniós Ginop és KMR forrásból megvalósuló pályázata.

(Forrás: MTI)