A Hankook Tire új ügyvezető igazgatót nevezett ki egyetlen európai gyárának élére, miután az eddigi vezető, Li Szang Il nyugdíjba vonult.

Az új vezető, Hvang Szong Hak 1987 óta dolgozik a Hankooknál, korábban a kínai Csiahszing városában lévő Hankook gyárat vezette – írja közleményében a Hankook Tire Magyarország Kft. Hvang Szong Hak pályafutását mérnökként kezdte. 2005-ben került a kínai gyárba, és 2009-ben már ügyvezető igazgatóhelyettessé lépett elő, négy évvel később, 2013-ban pedig kinevezték a Sanghajtól 50 kilométerre fekvő gyár ügyvezető igazgatójává. 

A Hankook Tire egyike az öt legtöbb abroncsot gyártó globális vállalatnak a világon. A Hankook Tire 180 országba szállítja termékeit, és 22 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A Hankook 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyárát építette fel. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül.

A cég  3300 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millió abroncsra nőtt. (MTI)