Manfred Siebkét nevezték ki a Deloitte Magyarország German Desk üzletága vezetőjének. A szakember érkezésével a részleg hangsúlyosabb szerepvállalásra készül a Magyarországon több mint 32 milliárd eurónyi beruházást megvalósító német, osztrák és svájci vállalatok számára nyújtott tanácsadási szolgáltatások piacán.

Mielőtt a Deloitte-hoz csatlakozott, Manfred Siebke vezető pozíciót töltött be egy francia gyógyszeripari vállalat pénzügyi osztályán, ezt megelőzően pedig több évig egy másik Big4 cégnél dolgozott Düsseldorfban és Prágában, ahol tőzsdei és családi cégek könyvvizsgálatában egyaránt részt vett.

Tagja a német könyvvizsgálói és adótanácsadói kamaráknak, és komoly tapasztalattal rendelkezik az IFRS és HGB szerinti beszámolás terén is. Kinevezésével a Deloitte folytatja a nemzetközi hálózata által kínált előnyök kihasználására vonatkozó stratégiáját, amivel regionális igényeiknek megfelelő szolgáltatásokat biztosít ügyfelei számára.

A Deloitte German Desk szolgáltatásai a magyarországi tevékenységet folytató és az országban befektető német, osztrák és svájci vállalkozások igényeire fókuszálnak. Németország nettó 20,1 milliárd eurónyi külföldi befektetéssel a legnagyobb beruházó a magyar piacon, mivel ez az összeg több mint negyedét, 26,7 százalékát jelenti a Magyarországon történő külföldi befektetések összegének.

A német vállalkozások több mint háromezer céggel képviseltetik magukat Magyarországon, és összesen 180 ezer magyar munkavállalót foglalkoztatnak. Ausztria nettó 7,5 milliárd (amely a külföldi befektetések 9,9 százalékát teszi ki), valamint Svájc nettó 4,8 milliárd eurós nettó külföldi befektetéssel (amely a külföldi befektetések 6,4 százaléka) szintén jelentős gazdasági szerepet tölt be Magyarországon.

„Németországgal, Ausztriával és Svájccal összehasonlítva Magyarország jelentős előnyben van a munkabérek, az adózás és a potenciális támogatások szempontjából, azonban a cégvezetőknek és tulajdonosoknak figyelembe kell venniük a kockázatokat is, mint például, a szabályozási változásokat, és a képzett munkaerő egyre nagyobb hiányát” – mutatott rá Manfred Siebke.