Nyár közepétől új vezetője van a CIB kisvállalkozói ügyfelekkel foglalkozó területének. A kisvállalkozói szegmens irányításáért a jövőben Fetter István felel, aki a bank vállalati divíziójából érkezett.

Nyár közepétől Fetter István látja el a CIB kisvállalkozások szegmensmenedzsment vezetését. A szakember korábban a bank kereskedelemfinanszírozás és EU-szolgáltatások területét irányította. Fetter István banki pályafutását az Eximbank projektfinanszírozási területén kezdte, majd a Raiffeisen Bank kereskedelem- és eexportfinanszírozási osztályán folytatta.

A CIB csapatát 2014 óta erősíti a Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások terület vezetőjeként. Irányítása alá tartozott a strukturált kereskedelemfinanszírozás, az okmányos műveletek, önkormányzatok, az EU-val kapcsolatos pénzügyi termékek, valamint az EXIM megoldások értékesítésének támogatása. A szakember hozzájárult ahhoz, hogy a CIB Bankot 2014-ben az EXIM legdinamikusabban bővülő partnerének, majd az idei évben a legtöbb új ügyletet lebonyolító hitelintézetnek, valamint a legtöbb kkv-ügyfelet finanszírozó bankjának választották.

Új területén Fetter kiemelt feladata lesz a finanszírozás bővítése, az intenzív ügyfélakvizíció és a vállalati üzletággal valamint lakossági régiókkal való még szorosabb együttműködés. Az üzletág stratégiai célja, hogy a lakossági üzletághoz hasonlóan fejlessze és piacvezetővé tegye a bankot a digitalizációban és az innovációban. “Legfontosabb célom, hogy az üzletágat fenntarthatóan és stabilan nyereségesen vezessem. Ehhez a belső és külső ügyfélelégedettség növelése mellett elengedhetetlen a piaci részesedés növelése, a gyors, konzisztens és megfelelően rugalmas bankolás megteremtése” – mondta el Fetter István.