A Széchenyi 2020 Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programjának keretében megjelent a „Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések” című (VEKOP-2.2.1-16) felhívás.

A felhívás célja a hazai vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények között hosszú távon fenntartható, stratégiai jelentőségű együttműködések ösztönzése üzletileg is hasznosítható tudományos eredmények létrejötte céljából.

Támogatási kérelmet kizárólag konzorciumi formában nyújthatnak be

  • mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok,
  • állami többségi tulajdonú non-profit gazdasági társaságok,
  • költségvetési kutatóhelyek és ezek jogi személyiséggel rendelkező intézményei, amennyiben kutatóhelynek minősülnek, valamint
  • egyházi, illetve magán felsőoktatási intézmények.

A konzorciumi tagok száma – a konzorciumvezetőt is beleértve – legfeljebb 5 lehet.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2,64 milliárd forint; a forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A kormány 3–8 támogatott támogatási kérelemmel számol. További részletek az alább letölthető felhívásban.

A mostani felhívás a konvergenciarégiókra kiírt „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” (GINOP-2.2.1-15) pályázat közép-magyarországi párja. A tavaly szeptemberben megjelent GINOP-2.2.1-15 eredeti keretösszege 50 milliárd forint volt, ezt decemberben 83,5 milliárd forintra emelte a kormány.

Attachments