Elindult a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (VEKOP-5.2.1-16) termékleírás tervezetének társadalmi egyeztetése.

A hitelprogram célja a lakossági szektor épületenergetikai beruházásaihoz szükséges forrás rendelkezésre bocsátása a lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növelése érdekében. A hitel egyebek mellett igényelhető lesz a lakóingatlanok hőszigetelésére, fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére vagy például napkollektoros rendszerek telepítésére.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2016. december 28. éjfélig várja a kormány a partnerségi fórumban.

Kölcsönfelvevő lehet

  • természetes személy,
  • társasház,
  • lakásszövetkezet

Mint arról korábban a KamaraOnline is beszámolt, az országos program keretösszege 115 milliárd forint, amelyből

  • 105,2 milliárd forint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) visszatérítendő pénzügyi eszköz támogatás terhére,
  • 9,41 milliárd forint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) visszatérítendő pénzügyi eszköz támogatás terhére számolható el.

További részletek az alább letölthető termékleírás-tervezetben.