Közel 376 millió forintos költséggel új üzemcsarnokot épít Lentiben az olaj- és gázipari szerelvényeket gyártó Log Valve Kft. A cég így tovább bővítheti termékkínálatát.

A cég csaknem 150 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében mikro-, kis- és középvállalkozások számára komplex vállalati technológiafejlesztésre meghirdetett keretből. A beruházás teljes költsége – amelynek révén új üzemcsarnok épül – közel 376 millió forint.

A daruval felszerelt, 2500 négyzetméteres üzemcsarnok az itt gyártott szelepek, tolózárak festésére is szolgál. A bővítés további gyártókapacitási lehetőségeket és ezzel a termékkínálat bővítését teszi lehetővé, tovább erősítve ezzel a Log Valve nemzetközi piaci pozícióját.

A Lentiben működő társaság 2008-ban alakult, de elődje révén a társaság szakmai, piaci ismerete és kapcsolatrendszere már több mint 15 éves. Olyan szakmai ismeretekkel és kapcsolatokkal rendelkezik, amelyeket a nemzetközi és magyar olaj-, gáz-, vegyipar, valamint az energiatermelő vállalatok a gépipartól az elmúlt évtizedekben igényeltek – áll a közleményben.

A 2013-ban 1,3 milliárd forintos, tavaly 449 millió forintos árbevételű Log Valve a tavaly előtti évet 332 millió forint adózott eredménnyel, a múlt esztendőt 51 millió forint veszteséggel zárta.