Júniustól Balogh Tibor vette át az OMV Hungária irányítását, elődje az osztrák anyacégnél folytatja. Az új ügyvezető különböző posztokon 1999 óta dolgozik a vállalatnál.

Balogh Tibor személyében új ügyvezető igazgató vette át június elejétől az OMV Hungária Kft. irányítását és a magyar piacért felelős töltőállomás-üzletág igazgatói posztját. A magyar szakember az osztrák Wilfried Geppet váltja a vállalat élén, ő az anyacég ausztriai kiskereskedelmi üzletágát vezeti a jövőben. Balogh Tibor felelősségi körébe tartozik az idén 25 éves OMV Hungária Magyarországon működtetett, 172 töltőállomása, amelyek közül 58 SPAR express-koncepció szerint működő, a mindennapi vásárlási igényeket versenyképes áron kielégítő shoppal is rendelkezik – közölte a cég.

A műszaki végzettségű, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetemen MBA-diplomát is szerzett szakember korábban maga is dolgozott benzinkúton, majd a BP területi vezetőjeként tevékenykedett, később pedig hasonló feladatkörrel csatlakozott az OMV Hungáriához 1999-ben. Az új ügyvezető az elmúlt több mint másfél évtizedben számos vezető pozíciót töltött be a vállalatnál, 2013 óta igazgatóként az értékesítési és üzemanyag-árazási területét irányította, illetve cégvezetőként az ügyvezető helyetteseként is tevékenykedett. Balogh Tibor emellett a legnagyobb hazai töltőállomás-márkákat tömörítő szakmai szervezet, a Magyar Ásványolaj Szövetség alelnöke.