Magyarország egyik vezető IT-vállalata, a Siemens 100 százalékos tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. új irodaházat bérel Budapesten. A több mint 20 ezer négyzetméteres irodaház fejlesztője a WING Zrt., az átadás 2021 januárjában várható.

Magyarország egyik vezető IT-vállalata, a Siemens AG 100 százalékos tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. úgy döntött, hogy a jelenleg több budapesti helyszínen végzett tevékenységét egyetlen irodaházba vonja össze. Az irodaépület fejlesztője a Wing Zrt., amely az új székházat Budapesten, a Magyar Tudósok körút 11. alatt építi fel, a Magyar Nobel-díjasok Kutatás- Fejlesztési Park második fázisában.

Az építési munkálatok 2018. július közepén kezdődnek meg. Az új épület tervezett hasznosítható bruttó alapterülete 22 ezer négyzetméter lesz (a Siemens ebből 20,4 ezer négyzetmétert bérel majd). Az épülethez egy 520 férőhelyes, földalatti parkoló is tartozik. Az evosoft Hungary új központja a tervek szerint 2021. januárban nyitja meg kapuit.

Az új irodaépület egyik célja, hogy az evosoft több mint 1500 munkavállalójának hatékony és gördülékeny együttműködését lehetővé tegye. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Karának szomszédságában elhelyezkedő új központban a szoftverfejlesztők rugalmas, a digitalizáció követelményeinek megfelelő, modern környezetben dolgozhatnak.

A két évtizeddel ezelőtt alapított, a Siemens csoporthoz tartozó evosoft GmbH 100 százalékos tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. Magyarország egyik vezető szoftvercége. A vállalat szoftverfejlesztéssel és kutatás-fejlesztéssel foglalkozik az ipari automatizálás, az integrált hajtásvezérlés, valamint az orvosi képalkotás területén. A társaság által foglalkoztatott szoftverfejlesztők létszáma folyamatosan növekszik.

„A napjainkban is zajló digitális ipari forradalom iparágtól függetlenül komoly kihívások elé állítja a cégeket minden működési területen. Az ipar 4.0 ma már szoftvereken alapuló valósággá vált. Célunk, hogy a lehető legjobb munkahelyet biztosítsuk kiváló kollégáink számára, ahol egyszerre tudnak hatékonyan és kreatívan dolgozni, lehetővé téve társaságunk és a Siemens számára, hogy kulcsszerepet töltsünk be a negyedik ipari forradalomban” – mondta Petényi István, az evosoft Hungary Kft. ügyvezetője.

„A Siemens több mint 130 éve van jelen Magyarországon, és ez idő alatt jelentős mértékben járult hozzá az ország gazdasági és társadalmi fejlődéséhez. Célunk, hogy Magyarország legtehetségesebb elméit gyűjtsük magunk köré, segítsünk nekik a bennük rejlő tudás és potenciál felszínre hozásában, miközben arra motiváljuk őket, hogy lépjenek túl a saját maguk által felállított korlátokon” – mondta Dale A. Martin, a Siemens Zrt vezérigazgatója.

Fotó: ilyen lesz az evosoft új székháza