Új projekt indul a szakképzési digitális tananyag fejlesztésére – közölte a Nemzeti Szakképzési és Felnőtképzési Hivatal (NSZFH), miután sikeresen pályázott a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretében meghirdetett „Szakképzési digitális tananyagfejlesztés” felhíváson.

A kiemelt projektet 19,937 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás felhasználásával európai uniós és hazai forrásból finanszírozzák.

A kiemelt projekt célja, hogy munkaerőpiaci szempontból fontos ágazatokban digitális tananyagokot fejlesszenek, és ezeket a szakképző intézményben oktatóknak és tanulóknak elérhetővé tegyék. Elsősorban azokra az ágazatokra koncentrálnak, amelyekben alacsony tanulólétszámmal oktatnak, de az adott szakma munkaerő-piaci relevanciája meghatározó.

A projekt konzorciumi formában valósul meg, amelyet a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal vezet, partnerei az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. és a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.

A projekt kivitelezése során minimum 75 tananyagot dolgoznak ki, továbbá beszerzik és bevezetik a szakképzés egészét kiszolgáló tananyagszerkesztő rendszert, amely új digitális oktatási funkciókkal támogatja a szakképzés oktatási tevékenységét – közölte az NSZFH.

(Forrás: MTI)