Új partnerrel bővült a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda szakértői csapata. Dr. Horányi Márton a versenyjog, állami támogatások joga, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok és fogyasztóvédelem, valamint az Európai Uniós jog szakértőjeként segíti az iroda ügyfeleit.

Dr. Horányi Márton személyében új partner csatlakozott Magyarország egyik vezető jogi irodájához. A szakember több mint egy évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik a magyar és az uniós versenyjog területén. Rendszeresen képvisel magyar és multinacionális ügyfeleket kartell- és erőfölényes ügyekben, valamint fúziókontroll-eljárásokban a Gazdasági Versenyhivatal, az Európai Bizottság, valamint a magyar és uniós bíróságok előtt.

Dr. Horányi Márton emellett átfogó tapasztalatokkal rendelkezik disztribúciós és állami támogatásokkal kapcsolatos ügyekben, valamint fogyasztóvédelmi és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatos eljárásokban is rendszeresen tevékenykedik. Szakértőként gyakran segíti ügyfeleit hatékony megfelelőségi (compliance) rendszerek kiépítésében is.

Az angolul és németül is dolgozó ügyvéd kiemelkedő szakértelemmel rendelkezik a gyógyszeripar, a kiskereskedelem, az energiaszektor, az IT és telekommunikáció, valamint az autóipar területén, és rendszeresen ad tanácsot ügyfeleknek a pénzügyi szektorban is.

A szakértő 2007 és 2015 között ügyvédként dolgozott a Baker & McKenzie budapesti és düsseldorfi irodájában, versenyjogi területen. Ezt követően egy közép-kelet-európai irodahálózat partnereként, a budapesti versenyjogi csoport vezetőjeként tevékenykedett, valamint az egyik nagy könyvvizsgáló cég ügyvédi irodájának versenyjogi csoportját vezette. 

Dr. Horányi Márton 2004-ben diplomázott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi karán. Ezt követően 2005-ben a saarbrückeni Europa-Instituton szerzett jogi mesterdiplomát (LL.M címet). A szakember PhD-tanulmányokat folytatott a londoni King’s College-on. Megbízott oktatóként évek óta tart előadásokat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem versenyjogi szakjogász képzésén, rendszeres előadó magyar és külföldi szakmai konferenciákon, valamint publikációi jelennek meg elismert versenyjogi folyóiratokban.

 „A versenyjog egyre magasabb kockázatot jelentő, kiemelten fontos terület ügyfeleink számára, ezért is van kiemelkedő jelentősége annak, hogy Dr. Horányi Márton személyében egy olyan nemzetközi tapasztalattal rendelkező szaktekintéllyel erősítjük praxisunkat, aki otthonosan mozog számos kulcsfontosságú iparágban” – mondta Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker & McKenzie budapesti irodájának vezetője.