Új bejegyzések az ADÓtraffipaxban: a NAV kelet-budapesti, Békés és Heves megyei igazgatóságai „kiterítették lapjaikat”.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai április 10-től fokozott ellenőrzéseket végeznek az illetékességi területükön lévő piacokon – kiemelten a XIV. kerület Bosnyák téri, XVII. kerület Rákoskeresztúri, XVI. kerület Sashalmi piacokon – jellemzően a húsvéti termékek körében. Az ellenőrök főként a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését vizsgálják, emellett a foglalkoztatás szabályszerűségére, az áruk eredetére és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartására is kiterjedhetnek az ellenőrzések.

Békés megye

2017. április 10-14. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan Békéscsabán, Tótkomlóson, Eleken, Medgyesegyházán, Sarkadon folytatnak ellenőrzéseket. A piacokon árusítók, valamint az üzleteket működtetők közül elsősorban a füstölt- és húsárukat, a tojást, édességet, és primőr zöldségek árusítását végzők számíthatnak ellenőrzésre. A vizsgálatok során a nyugtaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségét ugyanúgy vizsgálni fogják a revizorok, pénzügyőrök, mint a pénztárgépek működtetésével kapcsolatos kötelezettségeket és az áruk eredetét.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 15. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

  • április 11. (kedd): Boldog
  • április 12. (szerda): Nagyfüged
  • április 13. (csütörtök): Pétervására, Szentdomonkos

A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

A teljes lista

Az országban jelenleg folyó vagy a következő napokban induló – előre bejelentett – ellenőrzések listája itt érhető el.