A két informatikai nagykereskedő cég nemzetközi és magyar egyesülése után Virágh Attila irányítja ügyvezető igazgatóként az Ingram Micro hazai csapatát, Lázár Ferenc régiós alelnökként vezeti a közép- és kelet-európai leányvállalatokat.

Az Ingram Micro 2016 tavaszán jelentette be az RRC kelet-közép-európai részlegének (RRC CEE) felvásárlását. A 2016 júniusában lezárult akvizíciót követő másfél évben az Ingram Micro és az RRC integrációja zajlott – mind régiós mind magyarországi szinten. A két magyar cég sikeres fúziója után, 2017 októberétől a két IT disztribútor egyetlen cégként folytatja működését Magyarországon.

A változások a hazai cégvezetési struktúrát is érintették. Lázár Ferenc, az Ingram Micro korábbi ügyvezető igazgatója a vállalat közép- és kelet-európai piacokért felelős regionális vezetője, alelnöke lett. Az RRC korábbi cégvezetője, Virágh Attila pedig az Ingram Micro ügyvezetői igazgatói pozícióját tölti be. Az átállás részeként 2018 első negyedévében kettős ügyvezetés zajlik a cégnél, áprilistól Virágh Attila egyszemélyben irányítja a nemzetközi IT nagykereskedő cég magyarországi leányvállalatát.

Az egyesülésnek köszönhetően a két vezető jelentős bevétel-növekedést vár az idei évre régiós szinten. Tavaly az együttes árbevétel nagyobb lett, mint a két korábbi cég összesített, 2016-os eredménye. „A tavalyi év az integrációról, az akvizíció utáni stabilitás megteremtéséről szólt a régióban. Az idei évben erre alapozva jelentős üzletfejlesztést tűztünk ki célul valamennyi országban. Ez egyrészt további portfólió növekedést jelent a tradicionálisan erős VAD (Value Added Distribution) üzletágunkban – kiegészítve támogatási, konzultációs és oktatási szolgáltatásokkal” – mondta Lázár Ferenc, regionális alelnök.

„Magyarországon az RRC-vel létrejött fúzió után a tavalyi évben közel 56 milliárd forintos árbevételt értünk el –  a több mint 130 fős, 70 százalékban értékesítéssel foglalkozó szakembergárdánknak köszönhetően. A 2017-es árbevétel rekord volt az Ingram Micro történetében, de a cél ennek a túlszárnyalása a jövőben” – hangsúlyozta Virágh Attila, az Ingram Micro ügyvezető igazgatója.