Augusztus elsején elindult az Origo portfoliójához tartozó Unikornis.hu online kulturális és életmódmagazin. A lapot nyolcfős szerkesztőség készíti, a főszerkesztő Vándor Éva.

„Az ötlet április végén született meg, a Vs.hu néhány régi újságírójával szerettünk volna átmenteni valamit a korábbi magazinrovat szellemiségéből” – válaszolta a Kreatív Online-nak Vándor Éva.

Szabad kezet kaptak a koncepció és a tartalom kialakításában. Az azóta eltelt hónapokban is megkaptak minden támogatást.

Olyan olvasóknak írnak, akik értékelik a jó szövegeket és az elgondolkodtató témákat. Vándor Éva szerint: „Szeretjük továbbgondolni a dolgokat, okos, intelligens cikkeket akarunk írni, és bízunk abban, hogy az olvasók veszik a lapot. Nem raboljuk az idejüket felesleges írásokkal, nem verjük át őket kattintásvadász értelmetlenségekkel”.

A szerkesztőség önálló műhely, az együttműködés leginkább azt takarja, hogy az Origo felületet biztosít a cikkeiknek. A megjelenés végső formáján még finomítanak. Az Unikornis élesedése után felbukkannak majd a cikkeik az Origo címlapján.