A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságáról szóló törvényjavaslat általános vitájában Schanda Tamás a közérdeket szolgáló, erős és egységes állami szabályozás biztosítását említette a javaslat céljaként az állam kizárólagos hatáskörébe tartozó és egyes közhatalmi tevékenységek területén.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára kiszámítható, transzparens és egységes jogi környezetet ígérve arról beszélt: az új hatóság a bírósági végrehajtói tevékenységet és a felszámolásokat felügyeli egyebek mellett.

Emellett – jelezte – megerősíti a fogyasztóvédelmi hatósági jogköröket, erős és egységes szabályozó állami szerepvállalást biztosít, lehetővé téve a gyorsabb és hatékonyabb reagálást a társadalmi folyamatokra ezeken a területeken.

Hozzátette: az új hatóságra hárul a szerencsejáték-szervezés és a dohány-kiskereskedelem területével kapcsolatos hatósági feladatok összefogása is, valamint létrejön a Koncessziós Tanács, amely a gazdaság szereplőit segíti egységes joggyakorlat kialakításában.

(Forrás: MTI, fotó: Botár Gergely/kormany.hu)