MikroCredit Zrt. néven új szereplő jelent meg a gyors és kisösszegű kölcsönök piacán, amely elsősorban a digitális megoldásokra nyitott ügyfeleket kívánja megszólítani.

A MikroCredit Zrt. közleményében ismerteti: december 5-én megkezdte magyarországi operatív működését. A társaság a legújabb technológiai lehetőségeket felhasználva kínál majd gyors folyósítású kisösszegű hiteleket, miután az indulás utáni 2-3 hónapos időszakban felméri a magyar ügyféligényeket. 

A MikroCredit nemzetközi befektetési társaság, a Hungarian-Georgian Investments Co. (HGI) 100 százalékos tulajdonában van. A HGI befektetői körébe két cég, illetve egy magánszemély tartozik. A társaság tulajdonosai a nemzetközi piacon széles körű tapasztalattal rendelkeznek az online hiteltermékek értékesítése és a pénzügyi termékek új piacokra történő bevezetése terén. A HGI-t vezető Zurab Davlianidze biztosítja a régiós know-how-t – ismertették a közleményben. 

A MikroCredit független piaci pénzügyi vállalkozásként működik. A tájékoztatás szerint a menedzsment jelentős bankszektori, valamint IT tapasztalatokkal rendelkező magyar szakemberekből áll össze. Az egyelőre 20 fős csapatot a piaci igényekhez igazítva fogják bővíteni – tették hozzá. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján publikált határozat szerint a jegybank augusztus 4-én, 60 millió forint induló tőkével engedélyezte a MikroCredit pénzügyi vállalkozásként történő megalapítását és működését. (MTI)