Új gyártóbázist alakított ki Egerben a Marshall Ablakgyár Kft. 1,2 milliárd forintból. A cég a 440 millió forint uniós támogatással felépült fióktelepen eddig 27 új munkahelyet hozott létre.

A korszerű, egyedi műanyag nyílászárók gyártásával foglalkozó, káli székhelyű cég tájékoztatása szerint az egri gyártóbázis lehetővé teszi a termékkör bővítését, a termékminőség további javítását, a teljes gyártókapacitás akár 70 százalékos emelését is. Emellett növeli a hatékonyságot, a vállalat versenyképességét a hazai, valamint a nemzetközi piacokon egyaránt. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) pályázatán elnyert támogatásból a Kft. egy új ablakgyártó gépsort állított munkába egy korábban megvásárolt, majd felújított ingatlanon.

A Marshall Ablakgyár Kft. az elmúlt időszakban évente mintegy 50-55 ezer darab egyedi nyílászárót gyártott, jelenleg 120 embert foglalkoztat. Termékeinek közel 88 százalékát Magyarországon, 12 százalékát külföldön értékesíti. Legfontosabb export-célországai Olaszország és Svájc. A társaság nettó árbevétele 2016-ban megközelítette, míg idén már október végére meghaladta a 2 milliárd forintot – közölte a cég.     

A nyilvános cégadatbázis szerint a Marshall Ablakgyár Kft. tavalyi nettó árbevétele 1,952 milliárd forint volt, a megelőző év 2,2 milliárd forint után.. A társaság adózott nyeresége tavaly 434 ezer forintra csökkent a 2015-ös 141,5 millióról. (MTI)