Elindult a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram” című (GINOP-8.3.5-18) termékleírás társadalmi egyeztetése – tájékoztatott a kormány a hivatalos pályázati portálon.

Az 59,63 milliárd forint keretösszegű hitelprogram célja „a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása, amelynek egyedi célkitűzése a finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztése a mikro-, kis- és középvállalkozások külső finanszírozáshoz történő hozzáférésének javítása révén” – olvasható a termékleírásban.

A program célja olyan beruházások a támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők.

Egy pályázó minimum 1 millió, maximum 50 millió forint (kezdő vállalkozások maximum 25 millió forint) 0 százalékos kamatozású kölcsönt igényelhet.

A(z alább is letölthető) termékleíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2018. augusztus 10-ig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.