Az adóhivatal Baranya, Komárom-Esztergom, Tolna és Vas megyére adott ki „friss riasztást”.

A hétfő kora délutáni állapothoz képest több „frissités” is bekerült az ADÓtraffipaxba.

Baranya megye: áprilisi ellenőrzések

Áprilisban Pécsett, Sásdon, Harkányban, Mohácson és környékükön, elsősorban a nyugtaadást, az alkalmazottak foglalkoztatását, valamint az online pénztárgép használatát vizsgálják, illetve forgalomszámlálást végeznek a NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai. A húsvéti ünnepekhez kötődően keresett termékeket (például sonka, tojás, édesség, ajándéktárgyak) árusítók, valamint a piacokon, vásárokon értékesítők számíthatnak ellenőrzésre. A hónap folyamán székhelyellenőrzésekre is sor kerül. Az ellenőrzések elsődleges célja a szabálytalankodók kiszűrése, a valós forgalmi adatok megállapítása, az adózási fegyelem javítása, valamint a vásárlók és a költségvetés érdekeinek védelme.

Komárom-Esztergom megye: fokozott húsvéti ellenőrzések

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. április 3-a és 13-a között, a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan végeznek ellenőrzéseket, a megye jelentősebb piacain és az üzletekben, közterületeken értékesítők körében. Fokozott ellenőrzésekre számíthatnak a húskészítményeket, tojást, édességet, ajándéktárgyakat árusítók. Kiemelten vizsgálják majd a revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását, az alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét, de forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Tolna megye: fokozott operatív ellenőrzések

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. április 4. és 15. között fokozottan ellenőrzik a húsvéti időszakra tekintettel megnövekedett forgalmat bonyolító hús- és hentesárut, tojást, édességet, valamint zöldséget és gyümölcsöt árusítókat. Kiemelten vizsgálják a bizonylat kiállítást, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását, alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét.

Vas megye: húsvéti ellenőrzések

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a húsvéthoz kapcsolódóan fognak ellenőrzéseket végezni a megyében április 3-tól. Elsősorban a füstölt- és húsárukat, a tojást, édességet, és primőr zöldségek árusítását végzők számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrzések a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatás szabályszerűségére, és az áruk eredetére irányulnak. Az ellenőrök folyamatosan vizsgálják a piacokon árusító adózókat is.

A jelenleg folyó vagy a következő napokban induló – előre bejelentett – ellenőrzések listája itt érhető el.