Letették a 137 ezer négyzetméteres Etele Plaza alapkövét. A központban 180 üzlet kap majd helyet.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere, Futó Gábor, a Futureal-csoport társalapítója és Tatár Tibor, a cég vezérigazgatója helyezték el az időkapszulát az Etele Plaza alapkőletételi ünnepségén a XI. kerületi Etele úton. A Futureal-csoport fejlesztésében megvalósuló, bruttó 137 ezer négyzetméteres, a Paulinyi – Reith & Partners által tervezett bevásárlóközpontban 180 üzlet kap helyet, a divatüzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások, valamint csaknem 1300 parkolóhely várja majd a látogatókat.

A várakozások szerint a fővárosból naponta közel 40 ezer vásárló látogat majd ki a plázába, amelynek elsődleges vonzáskörzete Dél-Buda, ahol megközelítőleg 235 ezren élnek és a környék lakói az országos átlagos vásárlóerő 125 százalékával gazdálkodnak viszonylag gyenge kiskereskedelmi ellátottság mellett.

Az 55 ezer négyzetméter bérbeadható terület 60 százalékára aláírt vagy folyamatban lévő szerződésük van a beruházóknak.
A megvalósításhoz a Futureal-csoport idén nyáron európai viszonylatban is egyedülálló, 150 millió euró (közel 48 milliárd forint) értékű hitelszerződést kötött 10 éves futamidőre az UniCredit és az Erste-csoport konzorciumával.

(Forrás: MTI, fotó: Szigetváry Zsolt)