Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) közgyűlése Turi Dénes korábbi alelnököt választotta a szövetség elnökévé, elődje, Demján Sándor az OTSZ örökös tiszteletbeli elnöke lett.

A tagszervezetek a közgyűlésen kinyilvánították, hogy támogatják a közösen kialakított integrációs célokat és stratégiát, és fontosnak tartják, hogy ez a szektor valamennyi tagjának összefogásával valósuljon meg. A közgyűlés elfogadta a szövetség 2017. évi munkaprogramját és költségvetését, egyben hangsúlyozta az érdekképviseleti tevékenység fontosságát az integrációs együttműködés újragondolása és az annak alapján kialakítandó integrációs feladatmegosztás szem előtt tartásával – derül ki az OTSZ közleményéből.

Bártfai-Mager Andrea postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos Demján Sándor érdemeit méltatva azt mondta, tudásának megosztása, javaslatai és kritikái nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a takarékszövetkezeti integráció kormány által elfogadott stratégiája teljes mértékben tükrözi a szektor céljait és értékeit, az integrációban pedig minden eddiginél hangsúlyosabban érvényesülnek a takarékszövetkezetek elképzelései és szándékai.

Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint hangsúlyozta: az elmúlt néhány hónapban sikerült helyreállítani a szövetkezeti hitelintézeti integráció egységét, ami a legfontosabb feltétele annak, hogy a közösen elfogadott stratégiát végre is tudják hajtani. 

A közgyűlés új elnökségi és felügyelőbizottsági tagokat választott a szervezet élére. Az öttagú elnökség tagjai: Kriston Krisztián, a Sajóvölgye Takarékszövetkezet elnök-ügyvezető igazgatója, Leövey Péter, a Kelet Takarékszövetkezet alelnök-ügyvezető igazgatója, Matusich Ágnes, a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatója és Varga Antal, az OTSZ ügyvezetője. 

A felügyelő bizottság tagjai: Józsa Zsigmond, a Fókusz Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatója (az fb elnökeként), Palotainé Varga Beatrix, a Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet elnök-ügyvezető igazgatója és Seemann Erika, a Hungária Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatója. (MTI)