Donald Trump republikánus elnökjelölt kitérő választ adott a szerdai elnökjelölti vitában Las Vegasban arra a műsorvezetői kérdésre, hogy elfogadja-e majd az elnökválasztás eredményét.

A vitavezető egyértelműen feltette a kérdést Donald Trumpnak, hogy egyetért-e alelnökjelöltje, Mike Pence és a leánya, Ivanka Trump nyilatkozatával, miszerint elfogadják az elnökválasztás eredményét. Donald Trump úgy fogalmazott: majd amikor eljön az ideje, megmondom, egyelőre bizonytalanságban tartom önt. Vagyis arra utalt ezzel, hogy megvárja az eredményeket, és  utána dönt róla.

A republikánus elnökjelölt azt állította, hogy milliók regisztráltatták magukat jogosulatlanul a választásra. Szerinte Hillary Clintonnak nem is lenne szabad indulnia az elnökségéért, már eleve a jelöltsége is bizonyíték a választási csalásra. Trump a vita hevében undok nőnek nevezte vetélytársát.

Hillary Clinton leszögezte: az amerikai történelemben a vesztes elnökjelöltek mindig elfogadták a választás eredményét.

Hillary Clinton szerint negyven év óta Donald Trump az első elnökjelölt, aki nem hozta nyilvánosságra az adóbevallását. Trump azzal replikázott, hogy azoknál a nagy cégeknél is hasonlóan éltek és élnek az adótörvények adta lehetőségekkel, amelyek a Clinton-kampányt támogatják.

Trump felhozta Bernie Sanders vermonti szenátor – aki Clinton pártbeli vetélytársa volt elnökjelöltségért folytatott küzdelemben – vádjait Clinton ellen, miszerint túlságosan elkötelezett a Wall Street nagybankjai és az anyagi támogatói mellett.

„Éppen Bernie Sanders szerint Donald Trump az Egyesült Államok valaha volt legveszélyesebb elnökjelöltje” – válaszolta Hillary Clinton. (MTI)