Nagy megtiszteltetésnek nevezte Donald Trump, hogy a republikánusok Clevelandben zajló konvencióján hivatalosan is őt választották a párt elnökjelöltjévé.

Kedd esti megválasztása után a New York-i üzletember a konvenció résztvevőihez intézett videoüzenetében úgy fogalmazott, nem egy kampány, hanem egy mozgalom élén áll.

“Történelmi eredményt értünk el együtt, a legtöbb szavazatot kaptuk a Republikánus Párt történetében” – mondta. A milliárdos 1725 szavazattal lett elnökjelölt. “De el kell mennünk a végsőkig” – tette hozzá, és biztosította híveit, hogy nyerni fognak a novemberi elnökválasztáson.

A 69 éves milliárdost a republikánusok clevelandi konvenciójának második, keddi napján választották meg a párt elnökjelöltjének. Trump formális jelölését Jeff Sessions alabamai szenátor jelentette be, majd az ábécé-sorrendben szólított tagállamok nevében egy-egy delegátus nyilvánosan és hangosan közölte, hogy kit támogatnak. 

Donald Trumpnak 1237 küldött támogatására volt szüksége, ezt már New York államnál – ahonnan származik – megszerezte. Jelöltségét legidősebb fia, Donald Trump Jr. jelentette be, aki három testvérével együtt csatlakozott a New York-i küldöttséghez. (MTI)