A konzervatív amerikai elnök és a liberális média közötti kapcsolat újabb mélypontra zuhant. Egy felmérés szerint a szavazók nagyobb része szavahihetőbbnek tartja a Trump-kabinetet, mint a sajtót.

A szavazók nagyobb része (49 százalék) gondolja a Trump-kabinetet szavahihetőbbnek, mint a médiát (48 százalék) – derül ki az Emerson College Polling Society felméréséből. A regisztrált szavazók többsége, 53 százaléka azt mondta, hogy a média hazug, míg 39 százalékuk szerint ez a Trump-adminisztrációt jellemzi – ismerteti a felmérést a hirek.sk.

A republikánus szavazók 91 százaléka szerint őszinte Trump és kormánya, míg a demokraták 78 százaléka szerint hazug az elnök és a kabinet. Ezzel szemben a demokraták 62 százaléka szavahihetőnek tartja a médiát, míg a republikánusok elsöprő, 88 százaléka igaztalannak tartja.

A szavazók 48 százaléka inkább meg van elégedve a kabinet teljesítményével, míg 47 százalékuk elégedetlen.

Trump kapcsolata a mainstream médiával nem mondható felhőtlennek. A napokban újabb mélypontra jutott a két fél kapcsolata, amit már harcként is jellemezhetünk. A The New York Times megkapta a „bukott” állandó jelzőt Trump tweetjeiben, és álhírnek titulálta az írást, amely azt sugallta, hogy fejetlenség jellemzi kormányát.

Ahogyan álhírnek titulálta korábban a negatív felméréseket, amelyeket a CNN, NBC és ABC közölt az elnökválasztáskor, válaszul arra, hogy a CNN egy olyan kutatást tett közzé, mely szerint neki az eddigi legrosszabb a korai népszerűségi indexe.