Donald Trump egy szerdai, a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában félelmetesen nagy győzelmet jósolt magának.

Trump kitért a kampány költségeire is. Mint mondta, kész arra, hogy megnyissa a bukszáját, és további nagy összegeket áldozzon saját pénzéből a kampányra. Állítása szerint mire eljön a választás napja, a saját pénzéből költött összeg nagysága százmillió dollár körül lesz. „De felkészültem arra, hogy még ennél is többet költök” – szögezte le Trump.

A CNN utánanézett Trump eddigi költéseinek, s a Szövetségi Választási Bizottságnál szereplő adatok szerint a republikánus jelölt szeptemberig valamivel kevesebb, mint 60 millió dollárt adományozott saját pénzéből a kampányra.

A milliárdos az interjúban cáfolta, hogy azért tartotta saját washingtoni szállodájának megnyitó ünnepségét most szerdán,  az elnökválasztási kampány hajrájában, hogy a szálloda így jusson ingyenes reklámhoz.

Sértőnek minősítette a riporter azon kérdését, hogy vajon okos dolog-e a kampány előtt nem egészen két héttel egy napot kivonulni a kampányból, s azt mondta erre: Hillary Clinton egy kampányrendezvényt csinál meg, s utána hazamegy és alszik.

A Fehér Háztól nem messze eső új szálloda megnyitását Trump az avató ünnepségen mondott beszédében metaforának nevezte, s azt mondta, ugyanígy, ugyanilyen nagyszerű dolgokat lehet megvalósítani Amerikában is.

„Belefáradtam politikusaink szabadkozásaiba. Belefáradtam abba, hogy mindig elmondják nekem, mit nem lehet megtenni. Belefáradtam azokba az emberekbe, akik azt kérik az amerikaiaktól, hogy napolják el álmaik valóra váltását csak egy kis időre, miközben valójában azt értik ezen, hogy évtizedekre napolják el az álmaikat. Minden álmunkat megvalósíthatjuk és ezt sokkal gyorsabban megtehetjük, mint azt bárki is gondolná” – fogalmazott Donald Trump.

Hozzátette, hogy bármerre jár az országban, azt tapasztalja, hogy az emberek alig várják, hogy kibontakoztathassák alkotókedvüket. Kommentátorok felfigyeltek arra, hogy eddigi kampányszövegeitől eltérően Donald Trump nem azt mondta, hogy megint naggyá tesszük Amerikát, hanem hogy az Egyesült Államok nagy, nagyszerű, az amerikaiak nagyszerűek.

MTI/Járai Judit, Washington