A riói olimpián résztvevő magyar sportolók közül jó páran az üzleti életben is megmérettetik magukat. A 160 sportolónak több tucat cége van.

Hosszú Katinka és az edzéseit irányító férje, Shane Tusup 2013-ban alapított céget Iron Corporation Kft. néven, egyebek mellett sporttevékenységre, sportlétesítmény üzemeltetésére, internetes kereskedelemre és kiadói tevékenységre – írja a Világgazdaság. Szilágyi Áron a vendéglátásban látta meg a jövőt, és tavaly júniusban átvette az Élet Étterme Kft.-t a korábbi tulajdonosaitól. A cég egy nyers vegán bisztrót, a Veggie-t üzemelteti Budapest V. kerületében.

Cseh László az úszás mellett 2009 óta társtulajdonos egy reklám- és konferenciaszervező cégben, a Momart Kft.-ben. Bácsi Péter a dohánybizniszbe vágott bele. Birkózó olimpikonunk a gyáli önkormányzat Fidesz–KDNP-s képviselője, és a 2013. áprilisi trafikosztáskor egy Bácsi Péter nevű személy éppen Gyálra kapott trafiküzemeltetési engedélyt. A boltot Bácsi Péter, akinek születési dátuma megegyezik olimpikonunkéval, a Domány Trafik Bt.-vel működteti, ő a beltag és az ügyvezető. 

Kisteleki Hanna, akinek az édesapja Kisteleki István korábbi MLSZ-vezér, szintén nagy trafiktulajdonos. Vízilabdázó olimpikonunk testvéreivel együtt öt bt.-ben is kültag, főleg fővárosi dohányboltokat üzemeltetnek. De a trafikos cégek többsége nem megy jól, többnél nulla forintos árbevételről és negatív eredményről szól a 2015-ös beszámoló.