Nyilvános piacra lépett a Naturland Holding: a társaság 13,6 millió darab, egyenként 100 forint névértékű, dematerializált törzsrészvényt vezetett be az Xtend piacon – tájékoztatott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).

Ásványi Tibor, a Naturland Holding Nyrt. alapítója, igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a cég tőzsdére lépése igazi mérföldkő, mely megkülönbözteti őket versenytársaiktól és lehetőséget ad a nemzetközi terjeszkedésre. Jelezte azt is, hogy reményei szerint fogyasztóik nemcsak a készítményeik vásárlói, hanem a tőzsdén keresztül a társaság tulajdonosai is lesznek.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy ugyan a gyógyszeripar a tőzsde szabályozott piacain jelentős múltra tekint vissza, a középvállalati szegmensben a Naturland az első, ilyen tevékenységű társaság.

A vállalat sikeresen pályázott a tőzsdei bevezetést megelőzően a BÉT és a Pénzügyminisztérium közös Mentor Programjára, amely a középvállalatokat anyagilag és szakmailag is segíti a tőzsdére lépésben.

A Naturland Holding Nyrt. fő tevékenysége a vagyonkezelés, amelynek keretein belül elsősorban leányvállalata, az 1998-ben alapított Naturland Magyarország Kft. stratégiai irányítását végzi.

A Naturland Magyarország Kft. adózott eredménye tavaly 732,9 millió forint volt, szemben az egy évvel korábbi 764,7 millióval, az értékesítés nettó árbevétele pedig 4,68 milliárd forint a 2020-as 4,66 milliárddal szemben. A cég közel 200 alkalmazottal rendelkezik, teljes körű gyógyszergyártási tevékenységet végez a kutatás-fejlesztéstől kezdve a gyártáson keresztül az önálló nagykereskedelmi tevékenységig; több mint 400 terméke van.

(Forrás: MTI)