A budapesti tőzsdére készül a digitális ügyfélkiszolgálást nyújtó magyar tulajdonú FaceKom Kft. – közölte a társaság.

Bodnár Zsigmond, a FaceKom alapítója úgy fogalmazott, a vállalat célja, hogy a hazai startupból középvállalattá válást követően nemzetközi színtérre, majd a növekedés következő fázisában a Budapesti Értéktőzsdére lépjen.

Kiemelték, a társaság az elmúlt három évben több mint ötszörösére, 1,6 milliárd forintra növelte árbevételét, miközben adózott eredménye még ennél is nagyobb mértékben, több mint a nyolcszorosára, 717 millió forintra bővült.

A tájékoztatás szerint a kiugró növekedés annak köszönhető, hogy a 2012-ben alapított cég az elmúlt években piacvezető szolgáltatóvá vált Magyarországon a nagyvállalati távoli digitális ügyfélazonosítás területén. A cég több mint 40 főt foglalkoztat.

A vállalat által szállított digitális megoldásokat a legnagyobb hazai, nemzetközi és magyar tulajdonú bankok is használják, többek között az OTP Bank, a K&H Bank, az MKB Bank, a Raiffeisen Bank, az Unicredit Bank és a Budapest Bank. Emellett a hazai közműszolgáltató, telekommunikációs piac több jelentős szereplője, valamint a közigazgatás is számos területen alkalmazza a FaceKom megoldásait.

(Forrás: MTI)