Felújították a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának tankonyháját.

A Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap támogatásával újították fel a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Oktató Kabinetjének Alkotmány utcai tankonyháját, ahol a hallgatók az alapozó ismereteket elsajátítása mellett élesben tapasztalhatják meg, hogy mivel jár egy éttermi konyha üzemeltetése.

A felújítás során a 12 munkaasztalos tankonyhában komplett burkolatcserét hajtottak végre, megújult a szellőző és a világítási rendszer, valamint új, korszerű tűzhelyeket üzemeltek be. A 4 rózsás ipari tűzhelyek alsó elektromos sütővel vannak felszerelve. A tankonyha az alapvető edényzet, konyhai gépek és a szükséges hűtő, mélyhűtő és sokkoló kapacitás mellett a korszerű éttermi konyhákban ma már nélkülözhetetlen eszközökkel – például sous-vide medence, vákuumcsomagoló, holdomat, paco-jet – is rendelkezik, így a hallgatók megismerhetik a legmodernebb konyhatechnológiákat is.

„A BGE, az ország legnagyobb alkalmazott tudományok egyetemeként gyakorlatorientált képzésre törekszik, ami a vendéglátás területén kiemelten fontos. Gasztronómiaelméleti oktatásunk és a tankonyháink és tanéttermeink biztosította gyakorlati lehetőségek révén korszerű, a munkaerő-piac által elvárt tudást biztosítunk hallgatóinknak. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a tankonyha felújítása és korszerűsítése még széleskörűbb lehetőségeket biztosít számukra” – mondta el Dr. Sándor Dénes, a BGE Vendéglátás Intézeti Tanszék helyettes vezetője.

„Fontos számunkra, hogy hallgatóinknak olyan tanulási környezetet, oktatói szolgáltatásokat biztosítsunk, amelyek a leginkább támogatják őket képességeik kibontakoztatásában. Az, hogy a BGE tankonyháján már tanulmányaik során Európa-szinten is versenyképes körülmények között nyerhetnek betekintést a vendéglátás gyakorlati oldalába, pályafutásuk kezdetén jelentős előnyt jelent majd számukra” – emelte ki Dr. Dietz Ferenc, a Budapesti Gazdasági Egyetem kancellárja.