Magyarországon 5 millió eurót fektet be az Alza cseh webáruház, és tervei szerint jövőre bekerül a három legnagyobb magyarországi e-kereskedő közé.

Az Alza közleménye szerint arra számít, hogy magyarországi árbevétele jövőre 10-15 milliárd forint lehet. A jövő évi bővülést a társaság szerint elősegítheti csütörtökön megnyitott budapesti bemutatóterme is. 

Az Alza 2016-ban hozta létre magyarországi vállalkozását, az Alza.hu Kft.-t, amely tavaly év végén megnyitotta első üzletét. A nyilvános cégadatok szerint a magyar társaság árbevétele tavaly alig több mint 10 millió forint volt, adózott eredménye 1,6 millió forintot tett ki, de ez nem tartalmazza az Alza teljes magyarországi forgalmát, amiről nem kívántak adatokat közölni. 

Az 1994-ben alapított Alza Csehország piacvezető e-kereskedője, Közép-Európa legnagyobb webáruházai közé tartozik. 2016-ban nettó árbevétele 643,97 millió euró volt, 6 millió rendelést teljesített. A cég bevétele 2015-ben 529 millió euró volt, ennek mintegy 4 százaléka volt a nyereség.

A cég az Európai Unió 28 országába szállít, mintegy 130 ezer terméket forgalmaz a legújabb műszaki cikkektől és játékoktól a kozmetikai termékeken át az online megvásárolható Tesla gépjárművekig. (MTI)