Már az általános iskolában tanítaná a tudatos „életpálya-tervezés” alapjait Tóth Viktória. A LearnVirtual Europe Kft. ügyvezetője idén elnyerte a FIVOSZ Jövő Reménysége Díját, az interjúban erről is kérdeztük.

– Mi adta az ötletet a LearnVirtual megalapításához?

– A cég ötlete már élt, amikor belecsöppentem a szimulációs világba. Sógorom, ifj. Benus Ferenc már főállása mellett foglalkozott ezzel a témával, és kereste a lehetőségeket a növekedésre. Javában főiskolára jártam még, amikor megmutatta, hogyan is működik egy hegesztőszimulátor. Szakértelme, elhivatottsága megbabonázott.

– Emlékszik, hogy mi volt az első üzletük, ki volt az első felhasználó?

– Természetesen. Úgy gondolom, hogy ez rendkívül sarkalatos pont egy fiatal cég számára. Az első üzletet egy cseh vállalkozással kötöttük. A céggel egy nemzetközi szakkiállításon találkoztunk, ahol felkeltettük érdeklődésüket hegesztő-szimulátorunkkal. A vásárlás óta is rendkívül jó kapcsolatot ápolunk a vállalkozással, sőt, azóta csehországi disztribútorunkká váltak.

– A családból hozza a szakmai érdeklődést? Mi a végzettsége?

– Családomban korábban nem volt jellemző a vállalkozói lét, ettől függetlenül nem féltem belevágni  két  másik tapasztaltabb társammal a szinte teljesen ismeretlen világba. Közgazdászként végeztem pénzügy számvitel szakon, így nem állt messze tőlem a gazdasági, pénzügyi világ. Vállalkozásunk gazdasági vezetését végzem, a szakmai vezető a sógorom.  

– Hány fős a kft.?

– A fejlesztések legnagyobb része nem Magyarországon zajlik. A cégünkben négyen dolgozunk.

– Az indulás óta többen lettek?

– Az induláskori létszámmal dolgozunk jelenleg is, de 2017-ben tervezünk minimum 1 fős bővítést.

– Mely szakmák oktatására fejlesztettek ki szimulátorokat?

– Kifejezetten az ipari szakmák képzését támogató szimulációs eszközökre specializálódtunk. Hazánkban, valamint nemzetközi szinten is probléma van a jól szakképzett munkaerővel, ezért elsősorban ezt a területet tűztük ki célul. A teljesség igénye nélkül: hegesztést, festés-fényezést, targonca vezetést, faipari szakmákat támogató szimulációkkal foglalkozunk.

– A honlapjuk, a magyar mellett, 4 nyelvű. Mely országokban vannak partnereik?

– Értékesítési kizárólagosságunk van 10 európai országban a működésünk kezdete óta. Egy angol nyelvű honlap manapság kötelező egy nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező cégnek. Szerintem Európában a német nyelv is ilyen pozícióban van, ugyanakkor Németország a legnagyobb potenciállal bíró piac Európában. Hollandiában van a Benelux államokat összefogó disztribúciós központunk. A teljesség igénye nélkül vannak partnereink még Csehországban, Szlovéniában, Lengyelországban, Szlovákiában és a balti országokban is.

– Milyenek a tapasztalatai Gyöngyösön, hogyan látja a duális képzés helyzetét?

– Azt gondolom, hogy az ipari szakmákban Gyöngyösön viszonylag jó a képzés színvonala. Kiemelném a hegesztőoktatást, hiszen az idén a Euroskills versenyen a Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft. tanulója hozta el a bronzérmet.

– Kik a vásárlóik?

– A versenyszférából, valamint a közszférából egyaránt vannak ügyfeleink. Vásárlóink például a képző intézmények, köztük a duális szakképzésben résztvevő gyakorlati oktatóhelyek vagy gyártó cégek, amelyek saját szakembereiket szeretnék magasabb szintre juttatni.

– Mekkora az ügyfélkörük?

– Ügyfélkörünk hétről hétre bővül cégekkel, iskolákkal, különböző szakmai és egyéb szervezetekkel. Kamarákkal közvetlen szerződéses kapcsolatban állunk, az oktatási intézményekkel, valamint a szakminisztériumokkal főleg szakmai vezetőnkön keresztül ápolunk kapcsolatot. A partnereink száma évről évre nő, az üzleti tervünkben prognosztizáltakat tartani tudjuk.

– Milyen termék- és szolgáltatásbővítést terveznek jövőre?

– Egyéb szakmákra is szeretnénk kiterjeszteni a portfóliónkat, valamint szeretnénk még inkább ügyfélcentrikusan működni.

– Pályázati úton is megpróbálnak friss tőkéhez jutni?

– Mindenképpen. A folyamatos növekedéshez szükségünk van forrásokra. Az eszközeink nem olcsóak, amíg a bevételeink nem fedezik minden befektetésünket, szükségünk van külső forrásokra a növekedés érdekében.

– Ebben a  főváros központú országban milyennek látja a lehetőségeket egy vidéki vállalkozás számára?

– Szerencsére a tevékenységünk nem helyhez kötött. Speciális, ezért akit érdekelnek a termékeink, eljön hozzánk, de mi is sűrűn utazunk.

– Készülnek a 2018-as budapesti Euroskillsre?

– Mivel a szakmai vezetőnk a verseny hegesztő szakértője, így mindenképpen érintettek vagyunk a témában. Eszközeink ott lesznek az eseményen, erre vonatkozóan már folynak a tárgyalások. Többek között a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével (FIVOSZ) együttműködve addig is megteszünk mindent, hogy az ipari szakmákat és a versenyt népszerűsítsük.

– Mikor, hogyan kezdődött a kapcsolata a FIVOSZ-szal?

– Két évvel ezelőtt nyertünk egy pályázaton, amelynek lebonyolító szervezete a FIVOSZ volt. Akkor kerültünk velük kapcsolatba, és ebben az évben váltunk a szövetség teljes értékű tagjává.  

– Mit gondol, mi kellene ahhoz, hogy a magyar fiatalok vállalkozóbb szelleműek legyenek?

– A vállalkozói attitűdöt sokan hozzák magukkal otthonról, jó, életképes ötleteknek sincsenek híján a magyar fiatalok. Sok esetben a saját tőke hiánya, a lehetséges kockázatok, valamint az adóterhek és egyéb költségek rettentik el a fiatalokat vállalkozás indításától. Véleményem szerint tudatosabb kormányzati jelenlétre és több speciális pályázati lehetőségre lenne szükség, ahol egy kezdő vállalkozás működéséhez nélkülözhetetlen kompetenciákat is lehetőségük lenne elsajátítani a fiataloknak. Én már az általános iskolában tanítanám a tudatos „életpálya-tervezés” alapjait.

Szerdahelyi Csaba