Toros és Pálinkafesztivál, VinCE Budapest, Fringe Művészeti Fesztivál, Fitnesznap, Kecskeméti Csokifesztivál: a hét rendezvényeiből ajánljuk.

Március 15-19. Toros Pálinkafesztivál (Szeged)

Az öt napos Toros és Pálinkafesztivál igazi falusi disznótoros hangulatot hoz Szeged szívébe, a Széchenyi térre. Finomabbnál finomabb toros ételek, böllérverseny, káposztafőző verseny, neves magyar fellépők, mókás vetélkedők és „malacságos” nyeremények várnak mindenkire. Magyar disznótoros azonban nincs jó pálinka nélkül, így a remek ételek mellett, az eddigi évekhez hasonlóan most is igazi pálinkakülönlegességekkel készülnek a kiállítók. Amint tavaly, most is a fesztivál idejére esik március 15-e, így a programsorozat első napját a magyarok egyik legnagyobb nemzeti ünnepének szentelik. Igényes kulturális programokkal és műsorokkal emlékeznek meg a ’48-as forradalom és szabadságharc eseményeiről.

Március 16-19. Fringe Művészeti Fesztivál (Kecskemét)

2017-ben 11 éves lesz a Hírös Agóra – Ifjúsági Otthon összművészeti fesztiválja. Színjátszók, zenészek, filmesek, képzőművészek, irodalmárok, táncosok és egyéb területeken tevékenykedő kreatív megvalósítók árasztják el alkotásaikkal, előadásaikkal Kecskemétet négy napon át. A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon tizenegyedik alkalommal rendezi meg a 14-30 éves alkotó fiatalok művészeti fesztiválját, a Kecskemét Fringe-t. A Fesztivál önálló művészeti programja hagyományosan: a XXVIII. Országos Diákszínjátszó Találkozó Dél-alföldi regionális fordulója.

Március 17-19. VinCE Budapest Wine Show (Budapest)

Showműsorhoz illő program állt össze a nyolcadik VinCE Budapestre; megismételhetetlen borsorokkal készül Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseményére. A VinCE Budapestre érdemes mindenkinek kilátogatnia. Aki borász, azért hogy találkozzon több mint 200 magyar és külföldi borszakíróval és kereskedővel, aki pedig komolyan érdeklődik a borok iránt annak azért, hogy a 15  nemzetközi mesterkurzus közül megtalálja az érdeklődési körének legmegfelelőbbet. Aki pedig csak kóstolni szereti a bort mélyebb filozofálgatások nélkül, annak ott van a több, mint 1000 bort felvonultató 125 pincészete exkluzív környezetben, ahol kedvére hasonlíthatja össze a termelőket, régiókat vagy akár az országokat egymással. Egyszóval, bármilyen vonalon is kötődik az ember a borhoz, a VinCE Budapestet nem lehet kihagyni.

Március 18. Fitnesznap (Budapest)

A 11. Fitnesznap a tavasz legnagyobb fitneszeseménye. 2017. március 18-án a padlótól a plafonig sporttal töltik meg a BOK Csarnokot. A résztvevők megismerkedhetnek a legújabb fitnesztrendekkel, és belekóstolhatnak a töretlen népszerűségnek örvendő mozgásformákba is a legismertebb hazai és külföldi prezenterek tolmácsolásában. A testmozgás mellett a szervezők odafigyelnek a helyes táplálkozásra is. Az Életmódexpo kiállítói egész nap ingyenes szaktanácsadásokkal, termékkóstolókkal, és egészségügyi szűréssel várják az esemény látogatóit. 12 színpad, 70 edzéstípus, 150 fellépő és 4000 résztvevő, remek zene, szuper hangulat – ezzel várnak mindenkit március harmadik szombatján.

Március 18-19. Kecskeméti Csokifesztivál (Kecskemét)

A Messzi István Sportcsarnokban rendezik meg idén a Kecskeméti Csokifesztivált. A legkülönlegesebb csokicsodák kiállítása és vására mellett szuper jó gyermekprogramokkal készülnek a szervezők. Igazi Íz és Játékélmény mindenkinek! Az ország egész területéről érkeznek a csokoládémanufaktúrák. Különleges csokikat lehet vásárolni, kóstolni. A színes csokoládészökőkutak igazi látványosságnak bizonyulnak. A gyermekeknek érdekes programokkal kedveskednekk, játszhatnak a kézműves foglalkozásokon, színpadi előadást nézhetnek, táncolhatnak, részt vehetnek a hangszer simogatáson, kipróbálhatják a különböző zenei hangszereket.
A rendezvényen zenél az EDS Group.

Március 18-19. Utazás és szabadidő kiállítás (Székesfehérvár)

Március 18. és 19. között rendezik meg a Hiemer-házban a 5. Székesfehérvári Utazási és Szabadidő Kiállítást. A kiállítás megtekintése ingyenes. A Hiemer Rendezvényközpontban három helyszínen, a Gesztenyés udvarban, a Bálteremben és a Házasságkötő teremben közel 50 kiállító várja az érdeklődőket. Az utazási irodák, szállásadók, rendezvényszervezők egyre bővülő hazai és külföldi programjaikkal, és a kiállításra időzített előfoglalási kedvezményeikkel várják a vásár látogatói. A kiállítást különféle szabadidősport termékek és szolgáltatások, kísérő programok, bor, pálinka és étel kóstolók kínálata gazdagítja.