Mézeskalács-díszítéssel, tojásfestéssel és a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó egyéb népszokásokkal és hagyományokkal ismerkedhetnek meg a látogatók a húsvéti hétvégén a Budapesti Tavaszi Vásáron, a belvárosi Vörösmarty téren.

Változatos tojásfestési technikákat mutatnak be kézművesek, népi iparművészek az érdeklődőknek. A gyermekek a mézeskalács irókázás mellett megismerkedhetnek a patkolással, -karcolással és a csipkézéssel is. Balogh Ildikó népi iparművész segítségével az érdeklődők viaszolt tojásokat készíthetnek somogyi, zalai, tolnai, baranyai, erdélyi, felvidéki motívumokkal.

Berszánné Román Erzsébet a karcolásos módszert mutatja be, míg Báling Aranka népi iparművész a hagyományosan, viasszal megrajzolt, majd festékkel megfestett tojásdíszítési módszerrel ismerteti meg az érdeklődőket. Rózsa Györgyné batikolt, írott, metszett és aranyozott technikát mutat be, míg Simon Kata tulipánokkal díszíti a tojásokat, Perjési Zsuzsa pedig az ötvös mesterség rejtelmeibe avatja be a látogatókat. (MTI)