Minden negyedik megkérdezett orosz állampolgár úgy tartja, hogy az internet inkább káros, mint hasznos – olvasható egy friss felmérésben.

Az oroszok 60 százaléka szerint sok hasznos információ van az interneten, csak meg kell tanulni megtalálni és használni azokat – ez az egyik megállapítása annak a közvélemény-kutatásnak, amelyet a VICIOM kutatási központ készített a kormány megrendelésére. A válaszolók 44 százaléka biztos benne, hogy a közösségi érintkezés leghasznosabb formája a net, ezért az így vélekedők többsége regisztrálta is magát valamelyik közösségi hálózaton.

A megkérdezettek 25 százaléka viszont úgy válaszolt, hogy az internet különösen a fiatal korosztályra kimondottan káros hatást gyakorol, sőt, még az egészségre is ártalmas lehet, mert különböző lelki betegségeket okozhat.

A válaszolók 10 százaléka szerint viszont rájuk semmilyen hatással sincs a világháló, noha naponta rendszeresen használják.

Összesen 1600 embert kérdeztek meg 130 településről, s közülük mindössze 15 százalék állította azt, hogy nem internetezik, mert nincs rá szüksége, és ezen a jövőben sem kíván változtatni.