Több mint 25 ezer hektárt öntött el a belvíz és az előrejelzések szerint a következő napokban is esni fog. Az Alföldön a legrosszabb a helyzet.

Országosan már több mint 25 ezer hektárt öntött el a belvíz – nyilatkozta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1-nek. Hozzátette: továbbra is az Alföld középső és keleti területein a legrosszabb a helyzet. Siklós Gabriella elmondta: a tizenkét vízügyi igazgatóságból tízben védekeznek a szakemberek. Az OVF honlapja szerint 24 szakaszon első, 19 szakaszon másodfokú készültséget rendeltek el a belvíz miatt.

Az M1 híradójában az is elhangzott, hogy a Közép-Tiszántúlon egy nap alatt több mint ezer hektárral nőtt a belvízzel elöntött terület nagysága. Az ottani vízügyi igazgatóság több mint 44 szivattyúval védekezik éjjel-nappal. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzése szerint a következő napokban további esőzések várhatók, akár jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.