Idén nyáron új elemzőközpont alakul a Magyar Turisztikai Ügynökségen belül – jelentette be Bánhegyi Zsófia, az MTÜ vezérigazgató-helyettese.

Szakmai nappal egybekötött közgyűlést tartott június 7-én a Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége (MaReSz).

A közgyűlésen Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese előadásban számolt be a szeptember végén bemutatásra kerülő turizmusstratégiáról – olvasható a Turizmus.com-on.

Megújul az MTÜ keretén belül működő Kongresszusi Irodával kapcsolatos stratégia is. Az MTÜ azt is tervezi, hogy új MICE-katalógust (print és online verzió) jelentet meg.

Új alapra helyezik a turizmushoz fűződő kutatásokat, ennek jegyében már nyáron új elemzőközpont alakul az ügynökségen belül. Az MTÜ elsődleges célja, hogy magas költésű, prémium turistákat vonzzon Magyarországra, valamint 2,5 napról 3,5 napra növelje a turisták tartózkodási idejét.

Az új országmárka létrehozása érdekében párhuzamosan zajlik egy külföldi és egy belföldi kutatás, az első eredmények augusztus közepére születnek meg. A márkát ezekre alapozva, de a szektor szereplőivel együttműködve szeretnék kialakítani.

Az MTÜ-nek jelenleg nincs egységes stratégiája, hogy miként működik majd együtt a szakmai szervezetekkel, de szívesen folytatnak velük párbeszédet, és szeretnének sokkal transzparensebbek lenni – mondta Bánhegyi Zsófia.